Nech mě jí dál

16. srpna 2009 v 21:29 |  ↨má tvorbočka
Jak dál ptám se sama sebe
protože už nejsem vedle tebe
NEchala jsem te jít
ted nemuzu si to odpustit
Proc srdčko mě bolí
když stojím před prazdnou postelí.
Konec rekla jsem si
to byli jenom keci
chci si uživat
na tebe už nevzpomínat
tak nech me jit dál .
 

Dr. Gregory House(Hugh Laurie)

16. ledna 2009 v 18:09 |  dr. House
James Hugh Calum Laurie zdědil sportovní nadání po svém otci, který vyhrál zlatou medaili v roce 1948 na Olympijský hrách v Londýně. Hugh se přidal k národnímu veslařskému týmu a v roce 1977 byl čtvrtý na juniorském mistrovství světa ve Finsku. Na Cambridgi vystudoval antropologii. V roce 1989 se oženil s Jo, s níž má tři děti - Charlie, Bill a Rebecca.
Během studia se přidal k známé vysokoškolské herecké skupině Footlights Club, kde byl zvolen prezidentem společně s Emmou Thompson ve funkci viceprezidentky. Laurie se poté proslavil v několika britských seriálech jako např. Černá zmije, kde si zahrál společně s Rowanem Atkinsonem. V roce 1992 hrál v komedii Petrovi přátelé, kde hlavní roli ztvárnil Stephen Fry. Následně hrál ve filmech Rozum a cit, 101 dalmatýnů a Myšák Stuart Litlle, kde si zahrál adoptivního otce mluvícího myšáka. Tuto postavu si zopakoval v roce 2002 v pokračováním filmu.
Na filmovém plátně se znovu objevil v Letu Fénixe a nedávno začal hrát cynického Dr. Gregory House v seriálu House, Medical Devison. Za tento seriál získal zlatý Globus, nominaci na Emmy a poslední dva roky dvakrát cenu TCA (Television Critics Association). Hugh Laurie je také hudebník a spisovatel, v roce 1996 publikoval svůj román The Gun Seller.

Filmografie:
2005 - Big Empty, Myšák Stuart Little 3 (video film), Valiant
2004 - Dr. House, Let Fénixe
2003 - Fortysomething, Mladí návštěvníci,Stuart Little
2002 - MI5, Myšák Stuart Little 2
2001 - Dívka z Ria, Já a mé přízraky , Piano Tuner, Ztracený dárek
2000 - Carnivale

Známé fakty postavy:
- sleduje General Hospital a The O.C.
- často hraje Game Boy Advance SP (Metroid: Zero Mission) a Nintendo DS (Metroid Prime: Hunters).
- pravoruký
- chodí o holi důsledkem infarktu
- má problémy se svalem na noze a proto neustále bere vicodin
.
- je fanouškem do hudby, hraje na piano
- obléká botasky nike
- sportovní fanoušek, sleduje lacrosse a baseball
//<![CDATA[ //]]> //<![CDATA[ window.google_render_ad(); //]]> //<![CDATA[ document.write('<'+'iframe width="160" height="600" frameborder="0" style="border:none" scrolling="no" src="http://ad.adfox.cz/utf/ppcbe?js=0&amp;charset=utf&amp;format=7f7f7f000000c3d9ffb3b3b3ffffff53&amp;partner=7317&amp;stranka='+location.href+'"><'+'/iframe>'); //]]>

Dr. HOuse ObRáZky

16. ledna 2009 v 18:03 |  dr. House
JA Toho chlapíka zbožnuju je super

Další články


Kam dál

Reklama